Verkrachting op Belgisch strand bleek van begin tot eind verzonnen

© iStock

Het verhaal van een jongen die op een strand in Oostende moest toekijken hoe zijn vriendin verkracht werd, blijkt van begin tot eind verzonnen.

Nieuwsblad

Justitie in Vlaanderen heeft na onderzoek geconcludeerd dat er helemaal geen verkachting heeft plaatsgevonden.

Allemaal verzonnenHet verhaal van het 18-jarige meisje en haar vriend haalde afgelopen week de internationale pers nadat de twee aangifte hadden gedaan bij de politie. Het koppeltje zou na afloop van een gala in het casino van Oostende zijn belaagd door een groepje vreemdelingen op het strand. Het meisje zou zijn verkracht en de jongen zou hebben moeten toekijken. Allemaal verzonnen, blijkt nu.

ExcusesDe vader van de jongen schaamt zich voor de valse aangifte van zijn zoon. "Ik wens me voor heel de wereld en de vreemdelingen in het bijzonder te excuseren voor wat mijn zoon verklaard heeft. Ook tegenover de politie en het gerecht wil ik mijn excuses aanbieden", reageerde hij vrijdag. Wat de twee bezield heeft, weet hij niet. "Bij het tweede verhoor door de politie heeft mijn zoon bekend dat het allemaal uit de lucht gegrepen was." De vader kondigt aan een goed gesprek met zijn zoon te gaan voeren.

De politie kan het koppeltje vervolgen vanwege het doen van een valse aangifte. Of dat ook gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.