Actievoerders staken protest op kruispunt na ruzie met jongeren

Actievoerders op het kruispunt, eerder op de dag. © De Limburger

Een protest van een groep actievoerders in Venlo vanwege de verkeersveligheid op een kruising is vrijdagavond abrupt ten einde gekomen.

De Redactie

De buurtbewoners voerden actie op de kruising van de Kaldenkerkerweg en de Van Aragonstraat. De stoplichten staan daar al twee jaar uit en dat veroorzaakt volgens omwonenden onveilige situaties.

Grimmige situatieUit protest tegen de gemeente, die vindt dat de lichten best uit kunnen blijven, blokkeerden de actievoerders het kruispunt. Een groepje jongeren uit Duitsland dat rond een uur of zes wilde passeren, kon die actie niet waarderen. Toen de auto niet werd doorgelaten, ontstond er een grimmige situatie op het kruispunt.

BemiddelingDe politie moest eraan te pas komen om de gemoederen tot bedaren te brengen. "Er was sprake van een conflict, er werd stevige taal gesproken", licht een woordvoerster van de politie desgevraagd toe. "We hebben vervolgens een bemiddelende rol gespeeld. Er zijn geen gewonden gevallen en was ook geen sprake van schade." Nadat beide partijen door de politie waren toegesproken, hebben de buurtbewoners hun actie gestaakt.