Man in doktersjas schiet drie artsen neer in ziekenhuis New York

Het Bronx Lebanon Hospital in New York.© Google Streetview

In het Bronx Lebanon Hospital in New York heeft vanavond een schietpartij plaatsgevonden waarbij meerdere gewonden zijn gevallen. De schutter heeft zichzelf volgens de NYPD vervolgens van het leven beroofd.

AD/Annick van der Peet

Er zou binnen in het ziekenhuis geschoten zijn op de 16e en de 17e verdieping. Onder de slachtoffers zouden drie artsen zijn. Het is nog niet bekend hoe ze eraan toe zijn.

M-16Volgens de New York Times is de schutter een lange, dunne man met een M-16 geweer in zijn handen. Hij zou een blauw shirt en een witte doktersjas aanhebben. Een lokale zender denkt te weten dat het gaat om een 35-jarige voormalig medewerker van het ziekenhuis.

Er is nog veel onduidelijk over de situatie. Er zou ook vuur of rook zijn gezien op verschillende verdiepingen. Dit is nog niet bevestigd. Het zou niet gaan om terrorisme volgens de politie.

Speciale eenheden van de NYPD en de explosievenopruimingdienst zijn bij het gebouw aanwezig.

Drukste ziekenhuisHet Bronx Lebanon ziekenhuis is een van de drukst bezochte ziekenhuizen in de stad met 1,1 miljoen bezoekers per jaar. Het heeft de grootste Spoedeisende Hulpafdeling van New York.