Nieuw voorstel voor verhuizing van coffeeshops

Print
Nieuw voorstel voor verhuizing van coffeeshops

Afbeelding: John Peters

Moethagen-Hertenpael - Een laatste poging. Zo typeert coffeeshophouder Peter Hendriks zijn hernieuwde plan om de twee Roermondse shops in te ruilen voor één nieuwe shop aan de rand van de stad.

Het plan van Hendriks om zijn twee huidige coffeeshops in Roermond (Sky aan de Venloseweg en Skunk aan de Zwartbroekstraat) te verruilen voor een nieuwe coffeeshop op een terrein naast de Vrijbuiter, aan de rand van de stad, is niet nieuw.

Gunstige ligging
Twee jaar geleden deed hij dat voorstel al een keer aan de gemeente, maar het college van B en W wees het toen af. Onder meer omdat er een te grote aantrekkingskracht vanuit zou gaan vanwege de gunstige ligging en omdat scholieren op weg van en naar school erlangs zouden komen. "De argumenten die ze toen gaven, waren voor mij aanleiding om de plannen beter te onderbouwen. Dat hebben we nu gedaan en dat plan willen we op korte termijn indienen. Ik loop al jaren werk te maken van een mogelijke verhuizing, maar telkens worden locaties afgewezen. Ik heb nu voor mezelf bepaald dat het of deze locatie wordt, of we blijven zitten waar we zitten."

'Geen overlast'
Het plan van Hendriks voorziet in een coffeeshop met ongeveer twintig parkeerplaatsen op een omheind terrein, afgesloten met een slagboom. "Al bij de slagboom vindt de eerste controle plaats. Minderjarigen komen het terrein niet op. En de ligging is dusdanig dat er nauwelijks tot geen overlast zal zijn. Dit in tegenstelling tot de overlast die nu in de Roermondse binnenstad wordt ervaren.” 

Verslavingszorg
In de coffeeshop, die in de plannen niet meer vierkante meters zal tellen dan de huidige twee, wil Hendriks ook ruimte vrijmaken voor onder meer Mondriaan Verslavingszorg. Daarnaast zal het personeel nieuwe cursussen volgen om verslavingsproblematiek eerder te herkennen bij klanten. In Roermond mogen maximaal twee coffeeshops gevestigd zijn. Om te voorkomen dat een nieuwe vestiging elders opent, oppert Hendriks om op de nieuwe locatie eventueel twee shops onder hetzelfde dak te vestigen, waarvan er telkens maar een open is. 


 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen