Aangifte tegen Rooyse Wissel: 'Patiënten worden gechanteerd'

Print
Aangifte tegen Rooyse Wissel: 'Patiënten worden gechanteerd'

Afbeelding: De Limburger

De Bond van Wetsovertreders (BWO) heeft aangifte gedaan tegen TBS-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum. Volgens de bond zouden patiënten worden gechanteerd door de directie.

Ook zouden brieven, gericht aan de BWO, van patiënten waarin wordt geklaagd over het reilen en zeilen in de kliniek, nooit zijn aangekomen bij de bond. 

Track and Trace
"Via Track and Trace service van PostNL kan de klant zien waar de brief is gebleven. Daaruit blijkt dat de brieven de kliniek nooit hebben verlaten", aldus BVO-voorzitter Pieter Vleeming. 

Consequenties
Volgens Vleeming zou een directielid onlangs patiënten die lid zijn van de BWO op het hart hebben gedrukt om vooral hun lidmaatschap op te zeggen. "Anders zou dit consequenties hebben voor het onbegeleid verlof", aldus Vleeming. "Het is ieders goed recht zich te verenigen. De directie ontneemt hen dat recht en chanteert ze door hen anders het verlof af te nemen."

Niet aan de orde
Een woordvoerder van de Rooyse Wissel laat weten dat beide feiten pertinent niet aan de orde zijn. "We zijn op de hoogte van de aangifte, maar kunnen ons daar totaal niet in vinden. We nodigen de bond dan ook graag uit voor een persoonlijk gesprek. We houden er niet van dit via de media te spelen."

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje