Groene dromen in Parkstad

Print

De Dobbeltuin tijdens Nederland Doet Afbeelding: De Limburger

Heerlen - Onder het motto Groene Dromen houden VPRO en het Vernieuwerslab dinsdagavond de eerste VPRO Tegenlicht meet up in Heerlen. Aan bod komen drie initiatieven om de regio duurzamer te maken; Parksjtad in Transitie, Herstellende Landbouw en Farm to Future.

Parksjtad in Transitie runt al langer een repair café en een werkgroep die tuinen promoot waar bewoners hun eigen groenten en fruit kunen kweken of plukken. Farm to Future experimenteert op kleine schaal met het kweken van vissen, insecten en oesterzwammen in Carbon6, het vroegere CBS-kantoor in Heerlen. Herstellende Landbouw adviseert agrariërs over het omschakelen op ecologische boeren.

Experiment
Het Vernieuwerslab organiseert acht meet-ups, waarvan twee in samenwerking met VPRO Tegenlicht. Het Vernieuwerslab is een community voor bijzondere ideeën, en een plek om te praten over successen en belemmeringen van burgerinitiatieven aan de hand van de veranderingen rondom maatschappelijke thema's zoals wonen, werken, zorgen en duurzaamheid.

De VPRO Tegenlicht meet up is maandagavond om 19.00 uur in Schunck, Bongerd 18 in Heerlen. Ook Walas-directielid Dirk van de Ven en deputé Daan Prevoo (SP) spreken hier.

Lees meer over het initiatief in De Limburger van dinsdag

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje