Mutsaersstichting: 'slechts twee minuten spreektijd niet zinvol'

Stadhuis Venlo© De Limburger

De Mutsaersstichting zegt als een van de grote aanbieders van jeugdzorg af voor de conferentie over het Venlose zorgtekort.

Harry Lücker

Experts en politici praten woensdagavond over het ontstane tekort bij de uitvoering van zorgtaken en mogelijke oplossingen.

Twee minutenIn een brief aan burgemeester Antoin Scholten schrijft directeur Matthieu Goedhart van de Mutsaersstichting dat hij maximaal twee minuten de tijd krijgt om te vertellen waar de schoen wringt en welke oplossingen daarvoor zijn. ‘Om in twee minuten in het openbaar te vertellen wat wij al meer dan twee jaar voortdurend zeggen en waar nooit enige reactie op is gekomen, lijkt ons in het belang van alle partijen niet erg zinvol, schrijft Goedhart.

DiscussieVolgens de gemeente Venlo is daarvan echter geen sprake. “De Mutssaersstichting heeft het over de voorstelronde waarmee we de avond beginnen. Daarna is er ruim de tijd voor discussie”, aldus een woordvoerder van de gemeente Venlo.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal