Jessica (20) redt automobilist door reanimatie

Print
Jessica (20) redt automobilist door reanimatie

Afbeelding: De Limburger

Toen ze zag dat een automobilist onwel was geworden op de Sint Wirosingel in Roermond, twijfelde ze geen moment. Jessica Collée (20) uit Isenbruch (vlakbij Nieuwstadt) had nog maar net haar EHBO-diploma op zak, maar wist wat haar te doen stond.

Minutenlang reanimeerde ze de man. Toen de hulpdiensten het overnamen, zag ze tot haar opluchting dat de man weer ademde.

Geen hartslag
Jessica was maandagochtend op weg naar haar examen bij het Citaverde-college in Roermond, toen ze samen met haar vriend uitkwam bij een wat vreemd op de weg stilstaande auto. Meteen zagen ze dat het mis was. "Twee meiden waren al hulp aan het regelen. Ik ontfermde me over de man, voelde geen hartslag meer", zegt Jesscia. "Toen wist ik dat ik in actie moest komen.“

Heel snel
Ze begon met hartmassage en mond-op-mond-beademing, precies zoals het ze een paar weken eerder had geleerd op school. "Het ging allemaal heel snel. Tijd om na te denken was er niet. Ik bleef maar doorgaan, totdat er hulp kwam." Die kwam na een paar minuten.

Examen
Hoe het nu met de man is, weet ze niet. Daar probeert ze nog achter te komen. Aan haar examen -onderdeel ‘spuitlicentie’ bij de mbo-opleiding recreatie-  heeft ze tijdens haar optreden niet gedacht, zegt ze. "Dat was pas ’s middags. In de ochtend wilde ik nog wat oefenen want het was een lastig examen. Dat kon toen niet meer."

Maar ze heeft het gehaald. Sterker nog: ze heeft inmiddels gehoord dat ze geslaagd is voor haar opleiding. 

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje