Adviseurs VenloStormt stapten op vanwege 'zorgen over veiligheid'

© De Limburger

Twee veiligheidsadviseurs van VenloStormt zijn eind vorig jaar opgestapt. Volgens het tweetal leek op een gegeven moment het economisch belang zwaarder te wegen dan het organiseren van een sportief en veilig evenement.

Jack Martens

Vera van Biesen, een van de adviseurs laat aan De Limburger weten: "Wij waren als adviseurs vrijwillig betrokken, niet de eindverantwoordelijke. Maar op een gegeven moment bestonden er bij ons twijfels over de veiligheid. Daar wil je dan als veiligheidsadviseur niet je naam aan hebben verbonden."OverledenTijdens afgelopen editie van VenloStormt kwam een 29-jarige vrouw om het leven nadat ze van de hoge glijbaan was gegaan en niet meer boven kwam. Na minuten zoeken in het troebele water werd ze door duikers uit het water gehaald. Ze overleed later in het ziekenhuis. Geen vervangingVolgens Van Biesen zijn er na hun vertrek geen vervangers aangenomen. Een bestuurslid, met veiligheid in zijn portefeuille, stapte halverwege 2016 op. Ook voor die post kwam geen vervanger. Economische belangEen collega van Van Biesen laat anoniem aan Omroep Venlo weten dat op een gegeven moment het economische belang zwaarder leek te wegen dan het organiseren van een sportief en veilig evenement. De anonieme bron is ook door deze krant gesproken maar wil het bij de reactie aan de Venlose omroep laten. Van Biesen: "Ik sta volledig achter zijn woorden."De adviseurs waren sinds januari 2014 verbonden aan het evenement toen ze klaar waren met hun studie integrale veiligheidskunde. Eind 2016 kwamen ze er achter dat een bestuurslid, verantwoordelijk voor de veiligheid, in de zomer was opgestapt. De organisatie van VenloStormt wil vooralsnog niet reageren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal