Twaalf maanden cel geëist voor veroorzaken dodelijk ongeval Weert

© Weertdegekste

Als het aan justitie ligt moet H.R. uit Weert twaalf maanden de cel in voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op 30 maart 2014.

Leon Janssen

De toen 33-jarige R. reed op die bewuste zondag op de N280 ter hoogte van Swartbroek op zijn motor een 78-jarige fietser uit Weert aan. De 78-jarige, die de weg overstak, kwam daarbij te overlijden. R. zelf raakte zwaargewond.

Te snel en xtcVolgens de officier van justitie had R. op het tijdstip van het ongeval veel te hard gereden. Volgens sommige getuigen meer dan 140 kilometer per uur op een weg waar 80 kilometer per uur als maximumsnelheid geldt. Verder had R. die avond daarvoor xtc gebruikt en had hij ten tijde van het ongeval nog een hoog gehalte amfetamine in zijn bloed.Omdat er volgens de officier van justitie sprake is van ‘ernstige schuld’ eiste hij een straf van twaalf maanden gevangenisstraf en een ontzegging van de rijbevoegdheid van drie jaar.Chronische zenuwpijnenDe advocaat van R, vond dat deze schuld was aan het ongeval, maar dat hij al genoeg was gestraft. De Weertenaar hield aan het ongeval een verlamde arm en chronische zenuwpijnen over. Verder kan hij niet meer auto- en motorrijden en verloor hij zijn baan als vrachtwagenchauffeur.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal