Asiel zoekt dringend baasjes voor oude honden en katten

Asielkat Noenoe.© De Limburger

Een seniorenmiddag hebben ze het maar genoemd, bij het Dierenbeschermingscentrum in Born. Met oude knarren als de elfjarige kat Noenoe en de twaalfjarige hond Bobo op de catwalk.

Jos van den Camp

Op zondag 16 juli presenteren de kat met schildklierproblemen en de hond met hartproblemen zich vanaf 13.00 uur in het Dierenbeschermingscentrum.

Voordelen oude dierenTerwijl er nog altijd 'ah' en 'oh' geroepen wordt bij de hokken met jonge spring-in-het-velds, worden de asieldieren met een medisch rugzakje ernstig genegeerd, klaagt het Zuid-Limburgse asiel. "Mensen vrezen vaak met hoge medische kosten te komen zitten en snel afscheid te moeten nemen van hun maatje", zegt Saskia Thijssen van het centrum. "Maar het adopteren van een ouder dier brengt veel voordelen met zich mee", zegt Thijssen. "Ze zijn rustiger in huis, nemen genoegen met een kortere wandeling en zijn vaak keurig opgevoed. Bovendien geeft het een goed gevoel: je geeft zo'n dier een mooie oud dag."

Rode loperDe oude asielhonden lopen de 16e juli tussen 13.00 en 14.00 uur over de rode loper. Tussen 14.30 en 15.30 worden de oude katten van stal gehaald. Bij ‘een serieuze match’ volgt een vervolgafspraak, laat het asiel weten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal