Venlo: gezin van jongen (11) die zelfmoord pleegde werd begeleid

Print
Venlo: gezin van jongen (11) die zelfmoord pleegde werd begeleid

Afbeelding: De Limburger/Jeroen Kuit

Een zorgmelding over de jongen (11) uit Steyl die zondag door zelfdoding om het leven kwam, is volgens de gemeente Venlo adequaat opgepakt.

Volgens burgemeester Antoin Scholten heeft de school waar de jongen destijds op zat eind 2015 een zorgmelding gedaan bij Veilig Thuis. "Deze is adequaat opgepakt en in overleg met de gemeente opgevolgd op de gebruikelijke wijze", zo staat te lezen in een verklaring.

Beeïndigd
Volgens Scholten is het gezin tussen januari en juni 2016 begeleid. Dit begeleidingstraject werd beëindigd omdat er volgens Venlo geen hulpvragen van de ouders meer waren. Scholten stelt dat sinds juni 2016 geen melding meer is binnengekomen.

Medeleven
Volgens de burgemeester zet Venlo nu in op opvang en begeleiding van de nabestaanden, de school en de buurt. Scholten laat weten dat de gemeente Venlo meeleeft met de nabestaanden en betrokkenen.

Lees ook: School uitte zorgen over jongen (11) die zelfmoord pleegde

Serieuze zorgen
Bestuursvoorzitter Hans Soentjes van onderwijsstichting Kerobei zei maandag dat bij de school van de 11-jarige jongen recent nog serieuze zorgen bestonden om de leefomgeving van de jongen uit Steyl.