Van Gogh biedt JouTou plek op Servaashof

JouTou onderhoudt de dierenweide in het Annapark in Venray. © Mara van den Oetelaar

Zorginstelling Vincent van Gogh biedt JouTou een plek aan op Servaashof, het terrein waarop ze zelf gevestigd is in Venray. Het sportzorgcentrum voor mensen met een beperking zou terecht kunnen in de voormalige, leegstaande boerderij.

Peter Heesen

Manager Maykel Claassen is gecharmeerd van de locatie, maar zegt dat hij stiekem nog hoopt op de huidige locatie te kunnen blijven zitten.

Te koopJouTou is nu gevestigd in het Annapark, een terrein dat eveneens eigendom is van Van Gogh, maar al jaren te koop staat. Het centrum, dat sport en dagbesteding combineert, zit er antikraak. Afgesproken is dat het geen huur hoeft te betalen, maar dat het moet vertrekken als er een koper is.

Die koper heeft zich aangediend: de Renschdael Groep uit Horst. De belegger heeft laten weten dat er in de toekomst geen plek is voor JouTou in het Annapark. Een groep, ondersteund door de SP, voert actie om JouTou toch te behouden in het Annapark.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal