André Rieu droomt van optreden met Bruce Springsteen

© Loraine Bodewes

Echte dromen heeft André Rieu niet meer, behalve dan om nog ooit met Bruce Springsteen te mogen optreden.

Ruud Maas en Peter van de Berg

Dat zegt de orkestleider in een interview met De Limburger aan de vooravond van zijn tienvoudige concertreeks op het Vrijthof die donderdagavond start.

Jaloers"Ik ben een enorme fan van Bruce Springsteen, het zou heerlijk zijn om met die man nog eens het toneel te delen. Dancing in the dark en Born in the USA zijn in mijn ogen tijdloze nummers. Ik ben weleens jaloers op die man zijn energie; hij is maar een week ouder dan ik. Echt fantastisch hoe die man speelt."

In het interview - dat woensdag gepubliceerd wordt - gaat de nu 67-jarige wereldster ook in op het ontstaan van zijn Johann Strauss Orkest precies dertig jaar geleden, zijn indrukwekkendste optredens, zijn vrijetijdsbesteding, hitparadesucces en zijn toekomst.

MuziekWant stoppen ziet hij voorlopig niet zitten. “Er zijn nog zoveel schitterende melodieën. Er is nog zoveel mooie muziek die het verdient eens door ons gespeeld te worden!”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal