Sagan biedt excuses aan: 'was geen opzet'

Sagan duwt Cavendish in de hekken© EPA/Yoan Valat

Peter Sagan heeft dinsdag na de vierde etappe in de Tour de France zijn excuses aangeboden aan Mark Cavendish. De Brit kwam tijdens de sprint door toedoen van Sagan ten val.

ANP

Sagan duwde Cavendish volgens eigen zeggen zeker niet met opzet in de hekken in de slotfase van de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk. De Britse sprinter kwam hard ten val toen hij in aanraking kwam met Sagan.

Verdediging"Ik wist niet dat Mark achter me zat", zei de Slowaakse wereldkampioen na afloop. "Hij kwam van rechts, toen ik naar het wiel van Kristoff of Démare wou springen. Mark kwam er heel snel tussen, ik had niet genoeg tijd meer om naar links te sturen. Ik ging daarom in de verdediging."

Sagan reed na afloop naar de bus van de ploeg van Cavendish. "Ik heb mijn excuses aan Mark aangeboden. Zo'n valpartij is toch niet niets."

ElleboogCavendish zelf had meteen na de finish weinig begrip voor Sagan. "Ik kan normaal goed opschieten met Peter, maar hier snap ik niks van", zei de gehavende Cavendish, die na afloop kort sprak met de pers. "Dat hij wat van zijn lijn afwijkt, daar zou ik nog mee kunnen leven, maar met die elleboog is hij te ver gegaan."