Robin Haase als laatste Nederlander uitgeschakeld op Wimbledon

Print
Robin Haase als laatste Nederlander uitgeschakeld op Wimbledon

Afbeelding: EPA/Gerry Penny

Tennisser Robin Haase is in de eerste ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De Hagenaar was dinsdag niet opgewassen tegen Frances Tiafoe.

De negentienjarige debutant op het Londense gras sloeg toe in vier sets, 6-3 3-6 7-6 (5) 7-5.

Tiebreak
Veel verschil was er niet. Zo verloor Haase de derde set pas in de tiebreak, nadat hij eerst nog wel twee setpoints had weggeslagen. Bij de derde had Tiafoe wel succes.

Klein verschil
In de vierde set leverde Haase weliswaar meteen zijn eigen opslag in, maar vervolgens liep hij uit naar 4-1. De Nederlander gaf zijn opponent echter de kans terug te komen. Bij 5-5 plaatste de Amerikaan de beslissende break naar 6-5, kort nadat Haase een setpoint had gemist.

Voor Haase, die vorige week in Eastbourne door een nederlaag tegen Daniil Medvedev maar net de kwartfinale miste, verloor de eerste set met relatief klein verschil, maar trok de tweede vervolgens met het verschil van een break naar zich toe.

Laatste Nederlander
Met Haase verdween de laatste Nederlander uit Wimbledon. Eerder op de dag ging Kiki Bertens onderuit tegen de Roemeense Sorana Cirstea. Maandag al was het toernooi na een ronde afgelopen voor Richèl Hogenkamp.

Haase had onlangs in Halle nog indruk gemaakt met een overwinning op Dominic Thiem, de nummer acht van de wereld uit Oostenrijk.