Iedereen wil trouwen op 7-7-17

Print
Iedereen wil trouwen op 7-7-17

Afbeelding: anp

Er wordt massaal getrouwd aanstaande vrijdag. Alle trouwambtenaren hebben het druk.

Trouwen op 7-7-2017 maakt een huwelijk toch net iets bijzonderder. Vandaar dat de trouwlocaties, feestzalen, restaurants en huwelijksfotografen al maanden zijn volgeboekt. "Vrijdag is het hier topdrukte", bevestigt voorlichtster Janneke Peeters van Sittard-Geleen.

Terwijl op een gewone vrijdag vijf of zes stelletjes in het huwelijk treden in Sittard-Geleen, zijn het er aanstaande vrijdag twaalf. "Gelukkig hebben we genoeg trouwambtenaren, dus dat is geen probleem." 
Hetzelfde beeld in Maastricht en Heerlen. Maastricht telt op een doorsnee vrijdag vier huwelijken, maar daar treden op 7 juli dertien paren in het huwelijksbootje.

Geluksgetal
Alle beschikbare trouwambtenaren worden ingezet. In Heerlen trouwen vrijdag elf stellen, ook veel meer dan gewoonlijk. 
Volgens Andréa Schipper, voorzitter van de Vereniging voor Trouwambtenaren, zijn bijna al haar collega’s vrijdag aan het werk. "Koppels kiezen graag voor een speciale datum. En zeker die met een zeven erin zijn gewild: het geluksgetal. Wat ook meespeelt is dat 7-7 dit jaar op een vrijdag valt, sowieso een populaire dag om te trouwen."

 Michelle Spierts en Ricardo Schepers hebben voor hun huwelijk in Kerkrade een jaar geleden al alles vastgelegd op 7-7-17. "We hebben deze dag gewoon gekozen omdat de getallencombinatie ons aansprak."