Is Tom Dumoulin te duur voor Maastricht?

© ANP/Marcel van Hoorn

Tom Dumoulin is de meest gewilde, maar ook de duurste renner in de na-Tourcriteriums. En daarom wordt het voor de Ridderronde in Maastricht heel erg moeilijk om de Limburgse Giro-winnaar aan de start te krijgen. "We zijn hard op zoek naar extra budget."

Robin van der Kloor

Het is uiterst onzeker of Tom Dumoulin op 2 augustus zijn opwachting zal maken in de Ridderronde, in zijn eigen Maastricht.

BudgetDe organisatie heeft op dit moment niet genoeg budget om de winnaar van de Giro d’Italia te kunnen contracteren. En dat uitgerekend in de stad waar hij geboren en getogen is en waar hij eind mei werd uitgeroepen tot ereburger van Maastricht en Limburg én tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

"Er moet echt flink wat extra geld bij om hem te kunnen laten rijden", zegt Raoul van Dort, organisator van de Ridderronde. Dumoulin start wel in Boxmeer, Wateringen, Tiel, Steenwijk en Surhuisterveen, allemaal criteriums met een hoger budget. Dat van Maastricht ligt rond de 30.000 euro, de Raboronde Heerlen heeft zo’n 10.000 euro meer te besteden.

VraagprijsBronnen melden dat de vraagprijs van Dumoulin rond de 32.000 euro ligt. Daarmee behoort hij tot de duurste Nederlandse renners ooit. De Ridderronde hoopt nu dat de Giro-winnaar zijn vraagprijs nog laat zakken.

John van den Akker, die namens de profrenners de contracten regelt met de organisatoren: "Tom wil heel graag starten in Maastricht, vooral voor de jeugd. Maar op dit moment biedt de Ridderronde te weinig. Ze zullen hun huiswerk moeten doen. Van onze kant zijn we ook bezig om te kijken of we iets aan de vraagprijs kunnen doen zodat we elkaar ergens tegemoetkomen."