Miljonair sloopt twee-onder-een-kap woning en bouwt op zelfde plek nieuw huis

Op de plek van de tweekapper aan de Heinseweg komt een nieuwe woning. © Ermindo Armino

Officieel gaat het om een restyling. In de praktijk wijkt een huis voor een nieuw, op precies dezelfde plek. Het gebeurt aan de Heinseweg, sinds dé Postcodeloterijprijs bekend als de goudkust in Sittard.

Bart Ebisch

Mensen lopen voorbij, stoppen en zeggen: "wat is dit?” Marlie Peters (71) van de Heinseweg heeft het over het halfvrijstaand huis van de buren dat helemaal is gesloopt. Wat rest van de tweekapper is een bouwterrein. Een glimp door een kier van de omheining laat een woning in aanbouw zien. De kelder is inmiddels klaar. Dat roept om uitleg.Het opvallende bouwproject vloeit voort uit een trekking van de Postcodeloterij ruim anderhalf jaar geleden. In één klap werden elf buurtbewoners miljonair, onder wie Peters én de buurman. Laatstgenoemde gaat van het geld een nieuw huis bouwen. Op de plek waar hij met zijn gezin meer dan twintig jaar heeft gewoond.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal