Politie ontdekt drugslab na ontploffing in schuur

© Archief ANP

De politie heeft dinsdagavond een drugslab in Urmond ontdekt na een ontploffing in een schuur.

Redactie

Dat gebeurde aan de Grotestraat.

AsbestDe brandweer ging daar dinsdag langs na de melding van een ontploffing bij een schuur. Uit voorzorg werden twee nabijgelegen woningen ontruimd. Ook kwam er een kleine hoeveelheid asbest vrij bij de brand.

Tijdens het onderzoek na de brand werd het drugslab vervolgens gevonden. "Het had anders kunnen aflopen", zegt een woordvoerder van de politie. Agenten zijn een buurtonderzoek begonnen.

OnderzoekHet lab wordt donderdag ontmanteld. Voordat daarmee begonnen kan worden moet echter eerst asbest in en rond de schuur verwijderd worden. De ontmanteling loopt verder vertraging op omdat de speciale eenheid van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), woensdag in Heerlen ook de handen vol had met het ontmantelen van een drugslab. Een groot deel van de donderdag is de LFO nog bezig in Urmond, aldus de woordvoerder.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal