Politie ontdekt drugslab na ontploffing in schuur

Print
Politie ontdekt drugslab na ontploffing in schuur

Afbeelding: Archief ANP

De politie heeft dinsdagavond een drugslab in Urmond ontdekt na een ontploffing in een schuur.

Dat gebeurde aan de Grotestraat.

Asbest
De brandweer ging daar dinsdag langs na de melding van een ontploffing bij een schuur. Uit voorzorg werden twee nabijgelegen woningen ontruimd. Ook kwam er een kleine hoeveelheid asbest vrij bij de brand.

Tijdens het onderzoek na de brand werd het drugslab vervolgens gevonden. "Het had anders kunnen aflopen", zegt een woordvoerder van de politie. Agenten zijn een buurtonderzoek begonnen. 

Onderzoek
Het lab wordt donderdag ontmanteld. Voordat daarmee begonnen kan worden moet echter eerst asbest in en rond de schuur verwijderd worden. De ontmanteling loopt verder vertraging op omdat de speciale eenheid van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), woensdag in Heerlen ook de handen vol had met het ontmantelen van een drugslab. Een groot deel van de donderdag is de LFO nog bezig in Urmond, aldus de woordvoerder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →