Trump: 'Er moet iets aan Noord-Korea worden gedaan'

© AFP/Mandel Ngan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op bezoek in Warschau gezegd dat zijn land vastberaden stappen neemt tegen de Noord-Koreaanse dreiging.

ANP

Trump reageerde op een proef van het in stalinistische stijl geregeerde Noord-Korea met een intercontinentale ballistische raket. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un is er trots op dat zijn land volgens hem de VS kan bestoken met kernwapens.

MaandenDe Amerikaanse president ging niet in op wat voor stappen hij wil ondernemen. "Er moet iets aan Noord-Korea worden gedaan en we kijken in de komende weken en maanden wat er gebeurt."

Trump ging kort voor zijn eerste ontmoeting met de Russische president Poetin ook nog op de hackers die de Amerikaanse verkiezingen zouden hebben beinvloed. Hij beklemtoonde dat niemand precies weet wie 'de Russische hackers' zijn.

SceptischKringen in Amerikaanse inlichtingendiensten hebben naar voren gebracht dat het Kremlin mogelijk achter pogingen zit om de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorig jaar te beïnvloeden. Trump toonde zich daar donderdag opnieuw erg sceptisch over, meldden Amerikaanse media vanuit de Poolse hoofdstad.

Trump is donderdag in Europa begonnen aan drie dagen internationaal overleg. Hij gaat later op de dag naar Hamburg. Daar is de top van de economische overleggroep G20. Voorafgaand spreekt hij in Hamburg met bondskanselier Merkel en praat hij met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Japanse premier Shinzo Abe over Noord-Korea.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal