Trump: 'Er moet iets aan Noord-Korea worden gedaan'

Print
Trump: 'Er moet iets aan Noord-Korea worden gedaan'

Afbeelding: AFP/Mandel Ngan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft op bezoek in Warschau gezegd dat zijn land vastberaden stappen neemt tegen de Noord-Koreaanse dreiging.

Trump reageerde op een proef van het in stalinistische stijl geregeerde Noord-Korea met een intercontinentale ballistische raket. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un is er trots op dat zijn land volgens hem de VS kan bestoken met kernwapens.

Maanden
De Amerikaanse president ging niet in op wat voor stappen hij wil ondernemen. "Er moet iets aan Noord-Korea worden gedaan en we kijken in de komende weken en maanden wat er gebeurt."

Trump ging kort voor zijn eerste ontmoeting met de Russische president Poetin ook nog op de hackers die de Amerikaanse verkiezingen zouden hebben beinvloed. Hij beklemtoonde dat niemand precies weet wie 'de Russische hackers' zijn.

Sceptisch
Kringen in Amerikaanse inlichtingendiensten hebben naar voren gebracht dat het Kremlin mogelijk achter pogingen zit om de Amerikaanse presidentsverkiezingen vorig jaar te beïnvloeden. Trump toonde zich daar donderdag opnieuw erg sceptisch over, meldden Amerikaanse media vanuit de Poolse hoofdstad.

Trump is donderdag in Europa begonnen aan drie dagen internationaal overleg. Hij gaat later op de dag naar Hamburg. Daar is de top van de economische overleggroep G20. Voorafgaand spreekt hij in Hamburg met bondskanselier Merkel en praat hij met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Japanse premier Shinzo Abe over Noord-Korea.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →