Verstappen hoeft boete van 25.000 euro niet te betalen

© ANP

Na zijn uitvalbeurt in de Grand Prix in Azerbeidzjan vertikte Max Verstappen zich te melden bij de media. Op dat vergrijp staat een boete van 25.000 euro, maar die hoeft Verstappen niet te betalen.

Redactie

Dat bevestigt de FIA donderdag. VerzonnenDe dagen na de Grand Prix circuleerden er berichten dat Verstappen beboet zou zijn voor het niet nakomen van zijn mediaverplichtingen. Een woordvoerder van Red Bull Racing laat aan GPupdate weten dat daar niets van klopt. "Dat heeft iemand verzonnen en vervolgens is het door andere media overgenomen. Max heeft geen boete gehad."Lees ook: Max Verstappen heeft miljoen volgers op InstagramBegripDe woordvoerder bevestigde verder aan de website dat Verstappen op eigen houtje het circuit had verlaten. Toestemming van de pr-afdeling van Red Bull Racing had hij niet. Het team had echter begrip voor Verstappens keuze, maar benadrukt ook dat mediaverplichtingen belangrijk zijn. "Dit zal niet snel nog een keer gebeuren."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal