Bootdieven opgepakt na korte tocht over de Maas

Print
Bootdieven opgepakt na korte tocht over de Maas

Afbeelding: iStock

De politie heeft donderdag twee bootdieven in de kraag gevat bij de stuw in Linne.

Het tweetal had even daarvoor een tien meter lange boot gestolen in de jachthaven van Herten en was er op hoge snelheid vandoor gegaan.

Aan boord
Een omstander die dat zag gebeuren, waarschuwde de politie. Verschillende politiepatrouilles werden daarop naar de jachthaven gestuurd. Agenten sprongen vervolgens aan boord bij de man die de hulpdiensten had gewaarschuwd en voeren achter de gestolen boot aan. De dieven kwamen even later bij de stuw in Linne stil te liggen. De agenten wisten de twee daar op te pakken. 

De dieven zijn overgebracht naar het bureau, de boot wordt weer naar een veilige locatie gebracht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen