Hasselhoff wil in Maastricht komen wonen

Zanger, acteur en cultfiguur David Hasselhoff (64) overweegt met zijn verloofde in Maastricht te komen wonen, zo vertelt hij in een interview met De Limburger. Sinds dit weekeinde verblijft hij in de stad om als speciale gast te verschijnen bij de tien concerten van André Rieu op het Vrijthof.

Ruud Maas

“Ik dacht dat dit geheim zou blijven! Elke keer als ik de afgelopen tijd in een interview hintte dat ik in de zomer hier zou zijn, mepte mijn aanstaande me omdat ze bang was dat ik dit zou verklappen. Ik ken André al dertig jaar en ik vind hem geweldig. Ik heb respect voor zijn perfectie. Hij laat me hard werken en zingen met zijn orkest is een uitdaging. Ik laat mijn ego thuis en wil van hem leren.”

Tien showsDe wereldwijd bekende artiest (bijvoorbeeld van series als Baywatch en Knight Rider) zal vanaf donderdagavond bij alle tien shows een aantal nummers zingen. Niet alleen zijn hit Looking for freedom maar ook verrassende liedjes als Love me tender (Elvis) en Una Paloma Blanca (George Baker Selection). “Na de reeks blijf ik hier nog even hangen om een album op te nemen, misschien zelfs nog met André samen.” Hij maakt zijn opwachting op het podium met de beroemde KITT, de superauto uit Knight Rider. “Dit wordt een primeur. Maastricht wordt wereldwijd de allereerste plek waar deze auto op het podium staat. In meer dan dertig jaar tijd is dat nog niet gebeurd. Heel bijzonder!”

VerjaardagHasselhoff is de afgelopen tijd verliefd geraakt op Limburg. “Ik vier hier over anderhalve week mijn 65ste verjaardag en Maastricht bevalt me. Mijn aanstaande Hayley opperde vanmorgen serieus om hier maar te komen wonen. We willen deels weg uit Los Angeles omdat het er in de zomer zo heet is. Waarom ook niet! Ik moet dan wel een hoed gaan dragen, zodat niet alle mensen me komen omhelzen. Daar word ik wat nerveus van.”

In de krant van vrijdag een uitgebreid interview met David Hasselhoff.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal