Venlo start onderhandelingen over verkoop VVV-stadion

© De Limburger/Le Giesen

Het Venlose college start de onderhandelingen met voetbalclub VVV over de verkoop van stadion De Koel en de bijbehorende grond.

Harry Lücker

In een schrijven aan de gemeenteraad laat verantwoordelijk wethouder Stephan Satijn weten dat het formele besluit het proces tot verkoop in te zetten afgelopen dinsdag is genomen.

StaatssteunSatijn laat verder weten dat zowel de club als de gemeente Venlo onafhankelijke taxateurs in de arm nemen om er zeker van te zijn dat er bij het verkoopproces geen sprake is van staatssteun. "Die taxateurs moeten zo objectief mogelijk vaststellen binnen welke marges verkoop zou kunnen plaatsvinden", schrijft de wethouder.

LevensbelangVVV-voorzitter Hai Berden gaf eerder aan dat een nieuw stadion voor VVV van levensbelang is. Hij sprak toen over een nieuw stadion met 10.000 zitplaatsen dat naar verwachting 12,5 miljoen euro kost. Volgens Berden was er ook genoeg belangstelling vanuit het bedrijfsleven om daarin te investeren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal