Futuristische zonneboot vaart over de Maas

© De Limburger

In de haven van watersportvereniging Poseidon in Kessel is donderdagmiddag een zonneboot van Amsterdamse studenten te water gelaten die vrijdag vanuit Maastricht richting Monaco vertrekt.

Peternel Kellenaers

Daar doen de studenten van de Hogeschool van Amsterdam mee aan de Monaco Solar & Electric Boat Challenge.

WaterstofautoSinds 2009 is de productie van energiezuinige voertuigen (clean mobility) een onderdeel van de opleiding in Amsterdam: behalve een zonneboot perfectioneren ze ook een waterstofauto, een elektrisch voertuig en tegenwindauto Spirit.

Eerste prijsIn 2012 deed voor het eerst een zonneboot van de Amsterdamse hbo-opleiding mee aan de Dutch Solar Challenge waar meteen de eerste prijs is behaald. Elk oneven jaar, dit jaar dus voor de derde keer, doen studenten mee aan de wedstrijd in Monaco. Daar testen ze of de dat leerjaar gemaakte verbeteringen aan de boot ook het gewenste resultaat hebben.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal