Futuristische zonneboot vaart over de Maas

Print
Futuristische zonneboot vaart over de Maas

Afbeelding: De Limburger

In de haven van watersportvereniging Poseidon in Kessel is donderdagmiddag een zonneboot van Amsterdamse studenten te water gelaten die vrijdag vanuit Maastricht richting Monaco vertrekt.

Daar doen de studenten van de Hogeschool van Amsterdam mee aan de Monaco Solar & Electric Boat Challenge.

Waterstofauto
Sinds 2009 is de productie van energiezuinige voertuigen (clean mobility) een onderdeel van de opleiding in Amsterdam: behalve een zonneboot perfectioneren ze ook een waterstofauto, een elektrisch voertuig en tegenwindauto Spirit.

Eerste prijs
In 2012 deed voor het eerst een zonneboot van de Amsterdamse hbo-opleiding mee aan de Dutch Solar Challenge waar meteen de eerste prijs is behaald. Elk oneven jaar, dit jaar dus voor de derde keer, doen studenten mee aan de wedstrijd in Monaco. Daar testen ze of de dat leerjaar gemaakte verbeteringen aan de boot ook het gewenste resultaat hebben.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen