30 graden: zwembad Maasbracht dicht

Print
30 graden: zwembad Maasbracht dicht

Afbeelding: Fotolia

Maasbrachtenaren die in deze hitte wat verkoeling willen zoeken in het zwembad hebben pech. Het Eurobad in Maasbracht is gesloten. Volgens de gemeente Maasgouw laat de nieuwe coatinglaag in de vier bassins los. Daardoor komen schilfers in het bad terecht.

De schilfers zijn volgens de gemeente niet giftig maar ze wil niet dat kleine kinderen stikken in het bad.

Het euvel met de coating werd op 28 juni ontdekt, dinsdag begon de laag los te laten, woensdag werden de baden gesloten. Maasgouw heeft er geen idee van wanneer het probleem is opgelost en het bad weer open kan.

Schadeloos
Vaststaat dat reparatie een tijdje gaat duren. “We verwachten niet dat dit probleem binnen een week is opgelost”, aldus Maasgouw. De gemeente moet ook nog uitzoeken hoe ze abonnementhouders die nu niet kunnen zwemmen financieel schadeloos gaat stellen.

De gemeente verwacht 1,5 tot twee weken nodig te hebben om bad provisorisch te repareren. Na de zomer volgt een definitieve reparatie. Het zwembad is dit voorjaar voor 2,5 ton opgeknapt, de aannemer wordt in gebreke gesteld. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →