Dorpsdokters stoppen, maar blijven actief in het dorp

Print
Dorpsdokters stoppen, maar blijven actief in het dorp

Afbeelding: De Limburger

Frank en Yvonne Guldemond (65 en 64) stoppen met hun huisartsenpraktijk in Ubachsberg, maar blijven actief in de zorg en het dorp.

Ze nemen dus niet echt afscheid, maar vieren dat deze week wel uitgebreid met het dorp. Op het Bernardinusplein staat een spiegeltent waar tal van verenigingen en groepen gebruik van maken, van schollieren tot de fanfare en teekezangers.

Start
Het echtpaar startte in 1980 in de garage een kleine praktijk, die inmiddels is uitgegroeid tot een medisch centrum met 2700 patiënten en tal van zorgaanbieders.

De praktijk is inmiddels overgenomen door Maarten Gering en Anemiek Vincken.

Advies
De Guldemonds houden tal van nevenfuncties aan en blijven medisch advies geven en keuringen verzorgen. Ze blijven collega's begeleiden en opleiden om de zorg te verbeteren. Daarnaast blijft Frank Guldemond diensten draaien in de huisartsenpost en is hij voorzitter van de stichting die een multifunctioneel centrum in het dorp wil realiseren.

Het afscheidsfeest is zaterdag 8 juli vanaf 20.00 uur op het Bernardinusplein.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →