Opnieuw Limburg-lobby in de Tour

Gedeputeerde Hans Teunissen (rechts), Paul Orbons (beleidsmedewerker provincie) en John Wauben (evenementenman van de gemeente Valkenburg aaan de Geul) bij hun bezoek aan de Tour. © George Deswijzen

Met het Grand Départ dit jaar vlak over de grens, in Düsseldorf, zette de provincie Limburg vol in op het binnenhalen van de Tour de France. Zover kwam het niet. Maar de provincie, die zich zo graag als wielermekka profileert, geeft niet op.

Roel Wiche

Donderdag had een Limburgse delegatie met daarin onder meer gedeputeerde Hans Teunissen voor de start van de zesde etappe in Vesoul een overleg met de kopstukken van Tour, onder wie directeur Christian Prudhomme.

TourpassageLimburg stak zijn interesse voor een Tourpassage in 2019 niet onder stoelen of banken. In dat jaar start het grootste wielerspektakel ter wereld immers in Brussel.

WielerklimaatTeunissen: "We hebben onze ambities onderstreept, zoals we elk jaar tijdens een bezoek in de Tour doen. We hebben een goed wielerklimaat en toppers als Tom Dumoulin en Wout Poels. Alle ingrediënten om de Tour naar Limburg te halen zijn aanwezig. Toezeggingen hebben we niet gekregen. Maar ze weten dat we er klaar voor zijn."

Volgend jaar start de Tour in de Vendée, in het westen van Frankrijk.