‘Airsofters roken Heerlens drugslab niet’

© De Limburger

© De Limburger

© De Limburger

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De airsofters die achter hoeve De Struyver hun schietspel beoefenden, hebben niks gezien of geroken van het dinsdag ontdekte drubslab, zegt organisator Christian Petermann.

Siebrand Vos

"Zaterdag hebben er nog veertien mensen geschoten in de Vietnam-achtige wildernis achter de hoeve.’’

ToestemmingPetermann heeft toestemming voor groepsgewijs airsoft- en laser-schieten achter De Struyver.

Tijdens de inrichting en het snoeien van het terrein, afgelopen najaar, ontdekte hij dat De Struyver in trek was bij drugsproducenten. "Wij hebben zeker tien containers met puin en drugsafval aangetroffen in de struiken: jerrycans, vaten, filters, stekkenbakjes.”

OnbevoegdenVolgens Petermann staan op het adres meerdere hem onbekende personen ingeschreven. "Ik heb de politie gezegd dat uit te zoeken. Het terrein heeft drie toegangen en wordt regelmatig door onbevoegden bezocht.”

Hoewel het terrein is vrijgegeven, wordt er voorlopig niet geairsoft. De burgemeester kan de hoeve voor een jaar sluiten, zodra de politie heeft gerapporteerd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal