‘Airsofters roken Heerlens drugslab niet’

Print

Afbeelding: De Limburger

De airsofters die achter hoeve De Struyver hun schietspel beoefenden, hebben niks gezien of geroken van het dinsdag ontdekte drubslab, zegt organisator Christian Petermann.

"Zaterdag hebben er nog veertien mensen geschoten in de Vietnam-achtige wildernis achter de hoeve.’’

Toestemming
Petermann heeft toestemming voor groepsgewijs airsoft- en laser-schieten achter De Struyver.

Tijdens de inrichting en het snoeien van het terrein, afgelopen najaar, ontdekte hij dat De Struyver in trek was bij drugsproducenten. "Wij hebben zeker tien containers met puin en drugsafval aangetroffen in de struiken: jerrycans, vaten, filters, stekkenbakjes.”

Onbevoegden
Volgens Petermann staan op het adres meerdere hem onbekende personen ingeschreven. "Ik heb de politie gezegd dat uit te zoeken. Het terrein heeft drie toegangen en wordt regelmatig door onbevoegden bezocht.”

Hoewel het terrein is vrijgegeven, wordt er voorlopig niet geairsoft. De burgemeester kan de hoeve voor een jaar sluiten, zodra de politie heeft gerapporteerd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →