Extra beveiliging bij raadsvergadering Voerendaal

Print
Extra beveiliging bij raadsvergadering Voerendaal

Afbeelding: Archief De Limburger

Voor de raadsvergadering in Voerendaal is donderdag extra beveiliging ingeschakeld.

De hele avond reden politiebusjes rond het gemeentehuis, en patrouilleerden agenten en beveiligers. Volgens burgemeester Wil Houben was er sprake van voorzorgsmaatregelen.

Brand
Ruim een week geleden werd ’s nachts de auto van wethouder Patrick Leunissen in brand gestoken. "Het is niet duidelijk wie daar achter heeft gezeten", aldus Houben. "We sluiten dus niet uit dat het een gerichte actie tegen het openbaar bestuur is geweest. Daarom is extra beveiliging ingezet vanavond. Ook omdat blijkbaar een bij de gemeente bekend persoon gesignaleerd is die met enkele anderen in een auto rondjes om het gemeentehuis rijdt.”

Borrel
Vanwege de situatie werd verder een voor gisteren geplande verjaardagborrel afgeblazen. Burgemeester Houben: "Het is verstandiger ons nu niet gegroepeerd als gemeentebestuur ergens te laten zien.”

Stenen
Ruim een jaar geleden werd het gemeentehuis enige tijd beveiligd na incidenten met bewoners van het kampje op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande die zich volgens Houben destijds intimiderend, bedreigend en agressief gedroegen tegenover ambtenaren en bestuurders. Sindsdien liggen uit voorzorg drie grote stenen voor het raam van de raadszaal. Bij de chaletwoningen op het kampje is binnen een jaar tijd tweemaal een inval gedaan.          

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →