Extra beveiliging bij raadsvergadering Voerendaal

© Archief De Limburger

Voor de raadsvergadering in Voerendaal is donderdag extra beveiliging ingeschakeld.

Rob Sporken

De hele avond reden politiebusjes rond het gemeentehuis, en patrouilleerden agenten en beveiligers. Volgens burgemeester Wil Houben was er sprake van voorzorgsmaatregelen.

BrandRuim een week geleden werd ’s nachts de auto van wethouder Patrick Leunissen in brand gestoken. "Het is niet duidelijk wie daar achter heeft gezeten", aldus Houben. "We sluiten dus niet uit dat het een gerichte actie tegen het openbaar bestuur is geweest. Daarom is extra beveiliging ingezet vanavond. Ook omdat blijkbaar een bij de gemeente bekend persoon gesignaleerd is die met enkele anderen in een auto rondjes om het gemeentehuis rijdt.”

BorrelVanwege de situatie werd verder een voor gisteren geplande verjaardagborrel afgeblazen. Burgemeester Houben: "Het is verstandiger ons nu niet gegroepeerd als gemeentebestuur ergens te laten zien.”

StenenRuim een jaar geleden werd het gemeentehuis enige tijd beveiligd na incidenten met bewoners van het kampje op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande die zich volgens Houben destijds intimiderend, bedreigend en agressief gedroegen tegenover ambtenaren en bestuurders. Sindsdien liggen uit voorzorg drie grote stenen voor het raam van de raadszaal. Bij de chaletwoningen op het kampje is binnen een jaar tijd tweemaal een inval gedaan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal