Ajacied Nouri stort neer en wordt gereanimeerd bij oefenduel

Print
Ajacied Nouri stort neer en wordt gereanimeerd bij oefenduel

Afbeelding: HBVL

Ajacied Abdelhak Nouri is zaterdagmiddag tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Oostenrijk neergestort op het veld. De 20-jarige speler werd ter plaatse gereanimeerd en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

"Er is sprake van hartritmestoornissen. Hij is stabiel en wordt in slaap gehouden", meldt Ajax via Twitter.

Nouri liep op het middenveld en zeeg plotseling ineen op het veld, zonder dat er een bal of tegenstander in de buurt was. Er kwamen snel ambulances bij en er werden schermen neergezet op het veld om in alle rust te kunnen behandelen. 

Muisstil
De spelers van Ajax en Werder Bremen stonden zichtbaar aangeslagen op het veld. Ook het publiek was muisstil.

Nouri werd op het veld zeker tien minuten gereanimeerd. Ajax-directeur Edwin van der Sar kwam ook het veld op en sprak de spelers toe. De wedstrijd werd even daarna officieel gestaakt.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Iedereen is verzocht het stadion in Zillertal te verlaten. Terwijl de mensen vertrokken applaudisseerden ze om Nouri te steunen.

Stabiel
"Appie wordt sinds zijn aankomst in het ziekenhuis uitvoerig onderzocht. Hij heeft eigen hartslag, ligt wel aan beademing", meldt Ajax via Twitter. "Hij wordt in slaap gehouden om hem zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie."

Ajax zou om 20.00 uur terugvliegen, maar de reis wordt mogelijk uitgesteld. De Ajacieden stonden tegen Werder Bremen vlak voor tijd met 2-1 achter toen er door het ineenzakken van Nouri een abrupt einde aan de wedstrijd kwam.

 

Vul hier een omschrijving van de foto in.