Heerlense Smart Services Campus genomineerd voor Computable Awards

Print
Heerlense Smart Services Campus genomineerd voor Computable Awards

Smart Services Campus-CEO Peter Verkoulen met nu demissionair minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem in de Forumzaal van de Heerlense Brightlands-campus op 3 maart Foto: Bas Quaedvlieg

De Brightlands Smart Services Campus in Heerlen is genomineerd voor de Computable Awards 2017 in de categorie Partnerproject van het Jaar. Het ICT-vakblad Computable nomineerde tien partnerprojecten waarin volgens de redactie ten minste drie partijen succesvol met elkaar samenwerken.

Reden voor de nominatie is dat de campus ‘een proeftuin is voor ontwikkeling van big data-toepassingen waar bedrijfsleven, hoger onderwijs en overheid hun krachten bundelen’. Volgens de onderbouwing van de redactie voor de nominatie is samenwerking tussen ondernemers, wetenschappers, beleidsmakers en studenten noodzakelijk om technologische veranderingen te kunnen bijhouden en erop in te kunnen spelen.

Valkuil
 ‘Mooie dingen bedenken als een elektronisch patiëntendossier, maar het vervolgens niet goed toepassen, is een valkuil', schrijft het vakblad in de onderbouwing voor de nominatie. 'Al mogen er in een proeftuin als Brightlands natuurlijk ook dingen mislukken. Briljante geesten doen fraaie ontdekkingen én mislukkingen.’

Stemmen
De Computable Awards vindt op 31 oktober voor de twaalfde keer plaats, en wordt dan gehouden in het Beatrix Theater in Utrecht. Er worden prijzen uitgereikt aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens het platform ‘nadrukkelijk hebben onderscheiden’. Stemmen van lezers van het vakblad tellen voor de helft mee. Naast de Smart Services Campus zijn ook onder andere Amsterdam Trade Bank en ROC Friesland College genomineerd, die ook deel uitmaken van andere samenwerkingsprojecten. Lees hier wie er naast de Heerlense Brightlands-campus nog meer genomineerd is.

Dit verhaal is onderdeel van een een innovatief en multimediaal project. De redactie van De Limburger onderzoekt de maatschappelijke en economische betekenis van Brightlands. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Brightlands, zonder dat deze partij invloed heeft gehad op de inhoud van de verhalen.
Lees meer op de site van Brightlands