Tourspel: ‘Goed voorgevoel blijkt te kloppen’

Print
Tourspel: ‘Goed voorgevoel blijkt te kloppen’

Afbeelding: De Limburger

,Ze gaan me vandaag bellen. Let maar op”, die woorden sprak Ricardo Gulpers uit Hoensbroek na de etappe zondag uit tegen zijn vriendin. De 32-jarige wielerliefhebber had een goed voorgevoel. Want hij mocht zich inderdaad zondag de winnaar van de dagprijs noemen.

,,Ik zat tijdens de etappe al te tellen en toen zou ik sowieso de eerste acht renners in mijn ploeg hebben. Maar toen Richie Porte en Daniel Martin tegen het asfalt knalden, zag Gulpers zijn hoop even vervliegen. ,,Oei, dacht ik. Dat gaat de verkeerde kant op voor me. Maar uiteindelijk kwam het allemaal toch nog goed en wist ik dat het een leuke dag voor me kon worden. Je zit tijdens de etappe toch telkens in je hoofd je eigen lijst na te lopen. Al moet je zeker wel een beetje geluk hebben. Je merkt dat heel veel mensen die meespelen met het Tourspel van De Limburger wel veel kennis hebben van de koers. En dan komen de verrassingen om de hoek kijken. Voor mij waren dat George Bennet en Warren Barguil. Die laatste is lang geblesseerd geweest en Bennet is bij het grote publiek niet zo heel bekend. Zij helpen mij aan de dagoverwinning.”

Slagveld
Als amateurwielrenner was het vandaag voor Gulpers wel af en toe tijdens het televisie kijken schrikken. ,,Een heus slagveld. Dat is niet alleen voor de renners zelf super zonde. Ze steken er zoveel tijd en energie in, maar ook voor ons als televisiekijkers is het jammer. Een jongen als Robert Gesink werd zaterdag tweede en het zag er hoopvol voor hem uit en dan is het binnen een moment afgelopen. Dat is wel een enorme deceptie.”

Twijfel
Het is niet de eerste keer dat we Gulpers mogen bellen. Ook vorig jaar was hij ook dagwinnaar, maar toen met een sprintersploeg. Hij is al jaren fanatiek deelnemer, maar twijfelde dit jaar voor het eerst of hij wel zou meespelen. ,,Ik vind het wel jammer dat je niet meer met zes lijsten kunt meedoen. Drie is het maximale en ik moest een proefabonnement op de krant nemen. Ook was het even slikken toen ik zag dat je aan credits vastzat. Je kunt hierdoor niet meer vrij je renners kiezen. Dus ik heb mijn lijsten eerst op papier gemaakt en als ik dan over het aantal credits heen zat, ben ik gaan schrappen. Je moet echt bewuste keuzes maken. Het komt daardoor wel meer op kennis aan, dat is wel mooi.” Het legde hem desondanks geen windeieren. ,,Ik ben heel blij met mijn dagprijs. Dat ga ik samen met mijn vriendin spenderen aan een lekker ijsje deze zomer. Daar zal zij ook blij mee zijn.”