Dringend gevraagd: pokeraars

Print
 Dringend gevraagd: pokeraars

Afbeelding: ANP

De Tour gaat vandaag verder met een groot pak smaakmakers minder. Gelukkig zijn er nog genoeg over voor de nodige suspense. Chris Froome staat in het geel, maar straalt niet de overmacht uit van de afgelopen jaren. Het meest zorgwekkende is echter dat zijn uitdagers al blij lijken met de tweede plek.

Richie Porte, Geraint Thomas, Robert Gesink en Manuele Mori: uitgeschakeld na een val. Jos van Emden: opgave door vermoeidheid. Arnaud Démare en drie ploegmaats, Juraj Sagan, Matteo Trentin en Mark Renshaw: buiten tijd binnen. De Tourrit van zondag leverde een ongekend groot aantal uitvallers op. 

De laatste keer dat zoveel renners de wedstrijd in een dag verlieten was in 1998. Toen kwamen in een rit zeventien renners buiten tijd binnen. 

Het is haast een zekerheidje: in de eerste Tourweek sneuvelen er altijd wel een of twee klassementstoppers. In 2014 waren dat Alberto Contador en Chris Froome, vorig jaar opnieuw Contador. Dit jaar is de schade wel erg groot: het was een bijltjesweek in de Tour. Porte en Alejandro Valverde zijn al naar huis en Nairo Quintana en Contador kunnen het geel vergeten. Dat zijn vier grote uitdagers waar geletruidrager en drievoudig Tourwinnaar Chris Froome weinig tot niets meer van te duchten heeft. 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu