Vrouw streamt via Facebook Live haar eigen dood in auto-ongeluk

Print
Vrouw streamt via Facebook Live haar eigen dood in auto-ongeluk

Afbeelding: Screenshot

Op Facebook zijn gruwelijke beelden verschenen van een auto-ongeluk, dat via Facebook Live werd gefilmd vanuit de auto door bijrijder Nikol Barabasova. Onbedoeld streamde de Tsjechische haar eigen dood.

De Volkswagen Golf, die werd bestuurd door een vriendin, crashte met meer dan 120 kilometer per uur tegen een barrière, kort nadat Barabasova de livestream had opgestart. Barabasova was op slag dood, haar vriendin vecht nog voor haar leven op de intensive care.

Op de beelden is eerst te zien hoe Barabasova nog vrolijk lacht en praat met haar vriendin. Dan gilt ze, het beeld begint te bewegen wanneer de auto schudt en de chauffeur probeert de wagen terug onder controle te krijgen. Barabasova wordt naar voren gesmeten en dan raakt de auto van de weg.

De smartphone belandt op de grond, maar blijft filmen. Het is dodelijk stil op het geluid van de ruitenwissers na: die zijn door de crash aangesprongen.

Hulp
Na een tijdje hoor je een man vragen of de vrouwen in orde zijn. Waarschijnlijk gaat het om een andere chauffeur die het ongeluk heeft zien gebeuren. Pas wanneer de hulpdiensten arriveren, zet een van de reddingswerkers de stream af.

Volgens lokale media is Barabasova tijdens de crash om het leven gekomen. Haar familie en vrienden laten rouwberichten achter op haar Facebookpagina. De politie onderzoekt het ongeval. De video is inmiddels offline gehaald.

Lees ook: Tiener scoort met racevideo op Facebook Live. Enkele minuten later is iedereen in de auto dood

Schoonheidskoningin
Begin deze maand verscheen een dergelijk filmpje op Facebook van een 16-jarige schoonheidskoningin uit Oekraïne, die lachend en drinkend haar eigen dood filmde. Het meisje zat samen met een 24-jarige vriendin in een BMW en had met haar mobieltje een livestream aangezet, terwijl ze een feestje vierden in de auto.