Tourspel: "Dit ga ik niet volhouden, daarvoor heb ik te weinig klimmers"

Print

Tourspel

Tourspel: "Dit ga ik niet volhouden, daarvoor heb ik te weinig klimmers"

Afbeelding: De Limburger

We zijn negen etappes onderweg en maandag was er een rustdag. Tijd dus om de balans op te maken van de eerste week Tourspel van De Limburger nieuwe stijl.

Peter Hendrix uit het Zuid-Duitse Tübingen is na negen etappes Tourspel onze algemene klassementsleider. Met 890 punten heeft hij minimaal 24 punten voorsprong op zijn eerste belager. ,,Ik sta er goed voor, maar denk niet dat dat zo blijft. Daarvoor heb ik denk ik net iets te weinig klimmers in mijn ploeg”, laat hij zondagavond weten. Wat doet iemand die bijna in Zwitserland woont, bij een Tourspel van een Limburgse krant? Zijn tongval verraadt het nog altijd een beetje. ,,Ik kom uit Grubbenvorst, maar voor m’n werk aan een universiteit ben ik verhuisd naar Duitsland.” Zit het geheim in de analyse van de cijfers? ,,Ik kan niet ontkennen dat ik de uitslagen van de afgelopen vijf jaar er even bijgepakt heb. Vorig jaar werd ik al 23e in het eindklassement. Die prestatie moet dus dit jaar te overtreffen zijn, hoop ik.”

Dagwinnaars
Hub Meessen had vorige week zaterdag de eer om de eerste dagwinnaar te worden. De twee opvolgende dagen waren er zeges voor mannen van buiten de provinciegrens. Zondag ging de Fries Stephan Bos er met de dagzege vandoor, op maandag won Uday Attema uit Landsmeer. Dinsdag was dé dag van het uit de Tour zetten van Peter Sagan en dat bezorgde Marcel van Kasteren de dagwinst. Woensdag won er een debutant in het Tourspel. Tjeu Rutjens mocht zich de gelukkige winnaar noemen. Het uitvallen van Peter Sagan bood Rudiger Selig kansen om voor eigen succes te gaan. Het leverde Tom Ringens donderdag de dagwinst op. Wilbert Kessels was de afgelopen dagen al heel dichtbij en na de derde sprintzege van Kittel mocht hij vrijdag juichen. Op het winnende formulier verscheen echter de naam van Mai Pensato. ,,Dat is mijn pseudoniem. Mai Pensato betekent in het Italiaans: nooit gedacht.”

Geluk
Vaak moet je bij het invullen van een Tourspel wat geluk hebben. Eduard van de Velde uit Roermond had zaterdag het geluk dat hij juist de eerste vier aanvallers op zijn lijstje had. En tenslotte op zondag een oude bekende met een zeer goed voorgevoel. ,,Ze gaan me vandaag bellen. Let maar op”, sprak Ricardo Gulpers. En dat bleek helemaal waar te zijn.