Twee jaar cel geëist tegen gevaarlijke Audi-rijder

Print
Twee jaar cel geëist tegen gevaarlijke Audi-rijder

Renault die van de N2 is weggedrukt. Afbeelding: Bert Jansen

De Officier van Justitie eiste 24 maanden cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk voor een gevaarlijke Audi-rijder uit Valkenswaard.

Hij zat dinsdag in het strafbankje van de rechtbank in Den Bosch omdat hij op Nieuwjaarsdag in Eindhoven een Renault de berm indrukte, die daarna viermaal over de kop vloog. Ook eiste de officier een rijontzegging van 4 jaar en inleveren van de auto.

Dashcam
De dashboardcamera van een andere auto legde het verbijsterende beeld vast hoe een dikke Audi A8 op hoge snelheid vlakbij Eindhoven Airport op de N2 schijnbaar bewust een klein Renaultje de weg afdrukte. Het wagentje miste ternauwernood een lantaarnpaal maar kwam in de sloot terecht en sloeg over de kop.Breuken en kneuzingen
De inzittenden kwamen er -relatief- goed van af: breuken en kneuzingen. Maar de Audi-rijder leek te ontkomen, hij reed gewoon verder. Nadat het filmpje in opsporingsprogramma’s was getoond, meldde hij zich. Volgens zijn advocate Marianne van Wijk had de man -die een klein kind bij zich in de wagen had- helemaal niets gezien. De inzittenden kunnen dat niet begrijpen, volgens hen haalde hij hen eerder al rechts in en was er een ruzie.