Nanne Dekking nieuwe voorzitter van kunstbeurs Tefaf

Print
Nanne Dekking nieuwe voorzitter van kunstbeurs Tefaf

Afbeelding: Tefaf

Nanne Dekking volgt Willem van Roijen op als voorzitter van de Tefaf. Dat heeft de kunstbeurs dinsdag bekendgemaakt.

Dekking woont al ruim twintig jaar in New York en volgens Van Roijen is dat een groot voordeel nu de beurs die stad als tweede thuishaven heeft. Hij noemt Dekking  ‘een kundige, intelligente en charismatische’ opvolger.

Ambitieuze strategie
Volgens de kunstbeurs heeft Dekking een uitgebreid internationaal netwerk en zet hij zich in voor vernieuwing van de kunstmarkt. “Tefaf zal haar ambitieuze strategie onder leiding van Dekking voortzetten.” Van Roijen: “Ik heb het voorzitterschap van TEFAF zowel vanuit professionele optiek als privé als een enorm privilege beschouwd. Ik ben zeer vereerd dat ik deze mooie functie nu mag overdragen aan Nanne.”

Re-branding
De kersverse voorzitter: “Ik heb de ontwikkelingen van Tefaf de afgelopen jaren met veel interesse gevolgd. De recent ingezette internationale expansie met de twee beurzen in New York en de daarmee samenhangende re-branding hebben een enorme impact gehad op de organisatie en haar positie in de internationale kunstwereld.”

Brooklyn
Dekking woont met zijn man – journalist Frank Ligtvoet, en hun twee kinderen in Brooklyn. Dekking is mede-oprichter en CEO van Artory LLC, New York en Artory GmbH, Berlijn, dat tot doel heeft het afgenomen vertrouwen in de kunstmarkt, de dealers en veilinghuizen te herstellen. Van 2013 tot eind 2015 was Dekking Vice Chairman en Worldwide Head of Private Sales bij Sotheby’s New York.

 

Van Roijen verdwijnt niet helemaal bij de Tefaf, hij neemt zitting in de Raad van Toezicht.