Lieke Martens op weg naar FC Barcelona: 'een geweldige club'

Print
Lieke Martens op weg naar FC Barcelona: 'een geweldige club'

Lieke Martens krijgt de felicitatie's van teamgenote Desiree van Lunteren na het scoren van 3-0 tegen Wales. Afbeelding: ANP/Vincent Jannink

Lieke Martens (24) zal na het EK in eigen land aansluiten bij FC Barcelona. De transfer is nog niet afgerond, maar dit lijkt slechts een kwestie van tijd. De 24-jarige Limburgse staat nu nog onder contract bij de Zweedse topclub Rosengard.

Volgens de Catalaanse sportkrant Sport.es moeten alleen nog een aantal details worden afgerond voordat er handtekeningen kunnen worden gezet.

'Geweldige club'
Martens reageerde zondag na afloop van het oefenduel tegen Wales (5-0) op Het Kasteel al op de interesse van de Spaanse topclub. "Het is mooi voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal dat zulke grote clubs de laatste jaren meer aandacht geven aan een vrouwenelftal. In Engeland zie je dat ook met clubs als Arsenal en Manchester City. FC Barcelona is natuurlijk een geweldige club, maar zo ver is het nog niet."

Heerlijk jaar
De in Nieuw-Bergen geboren en getogen Martens heeft op haar 24ste al een flinke lijst met clubs achter haar naam staan. Ze speelde voor drie amateurclubs, alvorens ze in 2009 namens sc Heerenveen haar debuut maakte in de Eredivisie voor vrouwen. Daarna kwam ze uit voor VVV-Venlo, Standard Luik, FCR 2001 Duisburg.

De afgelopen anderhalfjaar speelde ze voor de Zweedse topclub Kopparbergs uit Göteborg, waarmee ze in de kwartfinale van de Champions League tegen FC Barcelona speelde. "Ik heb een heerlijk jaar gedraaid'', zegt Martens. "Ik zit lekker in mijn vel. Met dat gevoel wil ik zondag aan het EK beginnen. Dat er nu meer mensen op mij letten, maakt mij niet uit. Ik doe dezelfde dingen als altijd en hopelijk kan ik Nederland daardoor helpen.''

De voetbalsters van Oranje beginnen zondagavond in een uitverkocht Galgenwaard in Utrecht aan het EK met het openingsduel tegen Noorwegen.