Silverstone zegt contract met F1 op, maar er is hoop

Print
Silverstone zegt contract met F1 op, maar er is hoop

Afbeelding: ANP

De British Racings Drivers' Club, de eigenaren van het circuit van Silverstone, maken gebruik van een clausule in het contract met de Formule 1 om de verbintenis tussentijds te beëindigden. Dat betekent op dit moment dat de Grand Prix van Groot-Brittannië na 2019 niet meer verreden wordt op de legendarische baan.

De BRDC vindt het onaanvaardbaar om door te gaan met het huidige contract dat nog tot 2026 zou lopen, omdat de prijs om de Grand Prix te organiseren elk jaar met vijf procent stijgt. Dat zou betekenen dat Silverstone in 2026 liefst 28 miljoen euro zou moeten betalen aan de eigenaren van de Formule 1.

De afgelopen twee jaar maakte Silverstone verlies op de Grand Prix. In 2015 bedroeg dat drie miljoen euro en in 2016 5,4 miljoen euro. Dit jaar wordt eenzelfde verlies verwacht.

Hoewel het contract, dat werd opgesteld toen Bernie Ecclestone nog de leiding had in de Formule 1, ontbonden wordt, wil de BRDC wel door met de Grand Prix van Groot-Brittannië. De voorwaarden moeten daarvoor wel verbeteren en de circuiteigenaren gaan daarom om de tafel zitten met Liberty Media, de nieuwe eigenaren van de Formule 1.

Dit weekend staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma. Vorig jaar eindigde Max Verstappen in de regen als tweede.