VVV neemt Leroy Labylle over van MVV

Print
VVV neemt Leroy Labylle over van MVV

Leroy Labylle in actie voor MVV. Afbeelding: Ermindo Armino

Leroy Labylle (26) speelt de komende twee seizoenen voor VVV. De Belgische linksback onderging dinsdagmiddag de medische keuring en sluit woensdag aan bij de selectie van Maurice Steijn die met zijn ploeg een trainingskamp belegt in Den Haag.

VVV probeerde Labylle eerder al naar Venlo te halen, maar dat mislukte. "We zijn blij dat we Leroy eindelijk hebben kunnen strikken. Hierdoor hebben we ook een dubbele bezetting op de linksbackpositie’’, aldus manager voetbalzaken Stan Valckx.

MVV
Labylle begon zijn carrière bij Racing Genk waarna hij via Standard Luik op 31 januari 2012 als huurling bij MVV belandde dat hem na een half jaar definitief overnam. In de zomer van 2013 werd hij gecontracteerd door PEC Zwolle. Anderhalf jaar later werd hij weer uitgeleend aan MVV dat hem opnieuw na een half jaar vastlegde tot de zomer van 2016.

Amateurbasis
Toen Labylle op 30 november 2015 in de derby tegen Fortuna Sittard zwaar geblesseerd raakte, kreeg hij na zijn herstel van MVV vorig jaar opnieuw de kans om zich op amateurbasis te bewijzen. Labylle dwong tijdens de winterstop van het afgelopen seizoen een hernieuwd contract af tot de zomer van 2018. Nu vertrekt hij alweer uit Maastricht. 

Aderlating
Labylle deed dinsdagavond al niet mee in de oefenwedstrijd van MVV tegen sc Jekerdal (2-11). "Mij is door het bestuur verteld dat ik niet meer hoeft te rekenen op Leroy. Dan stel ik hem ook niet op natuurlijk", zo liet MVV- trainer Elsen dinsdagavond weten. Hij noemt het vertrek van Labylle een aderlating voor zijn ploeg. "Onze linkerkant was afgelopen seizoen met Leroy en Joery Schroijen een sterk wapen. Een deel valt nu weg. Helaas zit MVV niet de positie om spelers te behouden als andere clubs er hard aan trekken."

Vierde aanwinst
Labylle is na Lars Unnerstall, Tarik Tissoudali en Terry Antonis de vierde aanwinst voor de Venlose eredivisionist. Verder onderhandelt VVV momenteel met Werder Bremen over een verhuur van spits Lennart Thy. Daarnaast nemen de Duitse middenvelders Hans Nunoo Sarpei en Bilal Sezer deel aan het trainingskamp van VVV om een contract te verdienen.