Fortuna heeft zich goed verstopt in Turkije

Print
Fortuna heeft zich goed verstopt in Turkije

Afbeelding: RL

Fortuna Sittard is op trainingskamp. Lees hieronder een blog van onze verslaggever Ron Langeveld.

Als het de bedoeling was om Fortuna Sittard op trainingskamp zodanig te verstoppen dat het team voor niets of niemand vindbaar zou zijn, dan is dat aardig gelukt.

Handzamer
Waar de club twee jaar geleden nog afreisde naar het voor supporters en media toch heel wat handzamere Wijchen bij Nijmegen, liet de Turkse eigenaar Isitan Gün voor deze zomer zijn oog vallen op een plek in zijn vaderland. Niet bijvoorbeeld het bekende trainingsoord Belek aan de Turkse kust, waar Fortuna in 2011 nog voor een trainingskamp verbleef. Nee, Kartepe heet de plek waar Fortuna zit. Nooit van gehoord? Dat kan heel goed kloppen. Want Kartepe, op een uur rijden ten oosten van Istanbul geldt niet als een trekpleister voor toeristen uit Europa.

Skiliften
Onder Turken is het desondanks een gewilde bestemming. Met name omdat je er op de berg ‘s winters kunt skiën. Dan ligt hier volgens de lokale bevolking makkelijk een meter sneeuw. De skiliften en de skiverhuurwinkels beneden aan de berg leveren het harde bewijs dat dit geen loze beweringen zijn. Net als de in de Turkse hitte toch wat onwerkelijke borden langs de weg bergop, die erop wijzen dat sneeuwkettingen nodig kunnen zijn. Helemaal bovenop die berg, in een groot skihotel, dáár zit Fortuna.

Controle
Om er te komen was uw verslaggever ruimschoots een dag onderweg. Op tijd naar Düsseldorf uiteraard, waar de vlucht een vertraging van zo’n twee uur bleek te hebben. Na aankomst op het vliegveld bij Istanbul een rij van duizend mensen voor de paspoortcontrole. Vervolgens lang zoeken naar de autoverhuurder en daarna, het was inmiddels helaas al donker geworden, een angstige nachtelijke rit over een onbekende Turkse snelweg.

Het laatste stukje de berg op naar de plek waar Fortuna verblijft, heb ik bewaard voor de volgende dag bij daglicht. Mooie rit trouwens, met fraai uitzicht. Maar dat er buiten de voetbalclub en een verdwaalde verslaggever van de krant helemaal niemand bij het trainingskamp aanwezig is, kan nauwelijks verbazing wekken.