WMC: 3500 jaar ervaring op het podium tijdens Seniorendag

Print
Veelal gepensioneerde muzikanten schitteren tijdens de Seniorendag. Hoewel er veel aan wordt gedaan om het WMC te verjongen, worden ook de ouderen niet vergeten.

"Wij hebben 3500 jaar ervaring op het podium zitten", zegt Harry Koolen. En daarmee overdrijft de voorzitter van het Maastrichts Seniorenorkest niet. Het gezelschap telt vijftig muzikanten van gemiddeld zeventig jaar oud. Op deze Seniorendag van het WMC laten ze zien dat ze het maken van muziek nog niet verleerd zijn.

Dat de oudere muzikanten een podium krijgen op het Wereld Muziek Concours, vindt Koolen een goede zaak: "Het is belangrijk dat er aandacht is voor senioren. Daar wordt nog weleens aan voorbijgegaan. Dat zie je bijvoorbeeld aan themabijeenkomsten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen. Die gaan meestal over het werven van jeugdleden.” 

Toch is ook dat uiteindelijk belangrijk voor de orkesten. „De meeste leden komen van een harmonie. Dus als de harmoniewereld achteruit gaat qua jeugd, krijgen wij later de rekening gepresenteerd. Dat duurt wel nog even, want mensen komen meestal pas bij ons als ze niet meer kunnen lopen”, zegt hij met een knipoog. 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →