Directeur van school vertrekt na conflict over leraren

Print
Directeur van school vertrekt na conflict over leraren

Afbeelding: iStock

Interim-directeur Sjraar Dambacher heeft de school in Beringe eerder verlaten om de boel niet verder te laten escaleren. Er heerst onrust sinds de leraar van groep 7 thuis zit.

Interim-directeur Sjraar Dambacher zou eigenlijk tot vrijdag actief blijven op de school in Beringe en onderwijskoepel Prisma wilde ook na de zomervakantie nog een aantal maanden van zijn diensten gebruikmaken. Maar vorige week rondde hij de interimopdracht abrupt af.

Olie op vuur
Dambacher: "Mijn aanwezigheid was niet helpend, mijn aanwezigheid was eerder als olie op het vuur. Daarom heb ik in overleg met Prisma besloten mijn werk in Beringe af te sluiten."

De onrust op school is volgens de directie ontstaan door een conflict binnen het team. Ouders vinden het onverteerbaar dat in hun ogen leerkrachten op respectloze manier aan de kant zijn gezet. Op dit moment zit volgens bestuursvoorzitter Paula Corsten van Prisma een leerkracht ziek thuis, van nog een leerkracht wordt afscheid genomen en twee leerkrachten gaan na de zomervakantie naar een andere school.

Rust wederkeren
Na een ouderavond ruim drie weken geleden had Dambacher de indruk dat de rust zou wederkeren. Dat is achteraf gezien een verkeerde inschatting geweest. 

Boze ouders hingen vorige week pamfletten op in Beringe met Loesje- teksten als ‘Een goede leraar is het halve huiswerk’. Op een Facebookpagina, opgericht door ongeruste ouders, zijn veel steunbetuigingen aan het adres van de leerkracht van groep 7 te lezen. 
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen