Mayweather en McGregor verbaal al in gevecht

Print
 Mayweather en McGregor verbaal al in gevecht

Floyd Mayweather (L) en Conor McGregor. Afbeelding: AFP/Gene Blevins

De eerste ontmoeting tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor in de aanloop naar hun titanenduel op 26 augustus is ontaard in een verbaal gevecht.

De ongeslagen Amerikaanse topbokser en de Ierse kooivechter troffen elkaar dinsdag in het Staples Center van Las Vegas, om hun gevecht aan te prijzen.

Witte vlag
McGregor (28) riep dat hij Mayweather binnen vier ronden knock-out zou slaan, waarna de veertigjarige Amerikaan de microfoon overnam. "Eén ding is zeker: jij zal met een witte vlag zwaaien. Je mag kiezen of je op je gezicht of op je rug eindigt."

Voor het oog van duizenden toegestroomde fans en de draaiende camera's gingen de twee kemphanen vervolgens tegenover elkaar staan. Verwensingen vlogen over en weer en beveiligers moesten er aan te pas komen om Mayweather en McGregor uit elkaar te halen.

Razernij
"Ik ben niet bang voor hem", blufte de Ier, die er vorig jaar als eerste in was geslaagd om in twee verschillende gewichtsklassen kampioen te worden van de populaire UFC, de grootste organisatie in de vechtsporten onder de noemer Mixed Martial Arts. "Hij is niet gewend aan mijn bewegingen, mijn kracht, mijn razernij."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →