Hoteliers Maastricht voelen concurrentie Airbnb het meest

Print
Hoteliers Maastricht voelen concurrentie Airbnb het meest

Afbeelding: iStock

Hoteliers in Maastricht ondervinden in vergelijking met andere steden de meeste concurrentie van online platforms als Airbnb, Homeaway en Wimdu. Ook in de rest van Limburg wordt de concurrentie gevoeld.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde resultaten van een CBS-enquête onder aanbieders van traditionele vormen van logiesaccommodaties.

Limburg staat met 22,7 procent bovenaan de lijst met provincies waar het hoogste aandeel logiesaccommodaties concurrentie ervaren. Noord-Holland volgt op de lijst met 22 procent, Gelderland en Drenthe zijn hekkensluiter met ieder zo'n elf procent. 

Grote steden
Op Airbnb en andere internetsites kunnen particulieren hun woning verhuren aan toeristen. In Maastricht gaf 36 procent van de proffesionele aanbieders van overnachtingen aan de concurrentie te ervaren. Ook in de vier grote steden van het land ligt dat percentage hoog. In Den Haag ruim 35 procent en in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam voor ongeveer een derde. In de overige steden was dit slechts veertien procent.

Met name hotels (24 procent) ervaren concurrentie, dit is in mindere mate het geval voor groepsaccommodaties (vier procent) en campings (zes procent). Vooral middelgrote hotels, met twintig tot honderd slaapplaatsen, zeggen vorig jaar concurrentie te hebben ondervonden van sites zoals Airbnb en Homeaway (37 procent). 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →