Plannen voor minicamping in centrum van Kerkrade

Print
Plannen voor minicamping in centrum van Kerkrade

Foto ter illustratie Afbeelding: ANP

In het centrum van Kerkrade komt zeer waarschijnlijk een minicamping en Bed & Breakfast. Op een grasveld aan de Hammolenweg 11 worden ongeveer tien tot vijftien kampeerplaatsen gecreëerd.

Initiatiefnemer van de plannen is de 20-jarige Iris Lanckohr. Haar familie runt al 110 jaar een boerenbedrijf op het terrein. ”De plannen hebben betrekking op het huis van mijn opa en oma aan de Hammolenweg”, zegt ze. ”Zij genieten er van hun oude dag. In en rondom het huis is zo veel ruimte beschikbaar, dat we volop mogelijkheden zien om er over enige tijd gasten te verwelkomen.”

Toplocatie
De landelijke omgeving van de Hammolenweg is volgens Iris een toplocatie: “We zitten hier volop in het groen van de Anstelvallei, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het centrum van Kerkrade ligt op loopafstand en kinderen die bij ons logeren kunnen straks op de boerderij een rondje komen rijden op de tractor.”

Bestemmingsplan
De gemeente Kerkrade is zeer enthousiast over de plannen en zal de camping mogelijk maken via het bestemmingsplan. De hele procedure zal naar verwachting in het najaar worden afgerond, waarna het eind van dit jaar ter goedkeuring aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.  

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →