Belastingen Peel en Maas getemperd

Print
Belastingen Peel en Maas getemperd

Afbeelding: iStock

De toeristenbelasting in Peel en Maas gaat niet omhoog en de ozb-stijging is getemperd tot 1,5 procent. Op initiatief van de VVD en met steun van CDA, AndersNu en de eenmansfracties Hanssen en Hesen zijn deze belastingverhogingen dinsdagavond tijdens de behandeling van de kadernota teruggedraaid.

Over het al dan niet verlagen van de stijging van de onroerendzaakbelasting (ozb) van 2 naar 1,5 procent ontspon zich een felle discussie.

Verlaagd
“We hebben de ozb-stijging al van 2,5 naar 2 procent verlaagd”, sputterde fractievoorzitter Rob Willems van Lokaal Peel en Maas tegen. “Dat we eindelijk de financiële boekhouding op orde hebben schept mogelijkheden om mooie initiatieven te steunen zonder dat burgers het echt voelen.”

Heffing
De lokalen zijn samen met de PvdA/GroenLinks-fractie tegen het terugdraaien van eerder gemaakte afspraken over ozb en toeristenbelasting. Deze laatste lokale heffing gaat niet van 1 euro omhoog naar 1,20 zoals drie jaar geleden afgesproken.

Door het terugdraaien van de stijging van deze lokale belastingen  komt volgens wethouder Paul Sanders in 2018 in totaal zo’n 135.000 euro minder in de gemeentekas.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →