Bij deze aangelegde halte is nog nooit een bus gestopt

Print
Bij deze aangelegde halte is nog nooit een bus gestopt

De halte waar nog nooit een bus is gestopt. Afbeelding: Peter Schols

De gemeenteraad van Peel en Maas wil dat busmaatschappij Arriva een extra stop maakt in Maasbree nu blijkt dat de aangelegde halte op de Provincialeweg ter hoogte van Veldsehuizen nog nooit is gebruikt.

De raadsleden zijn verontwaardigd dat na een halfjaar blijkt dat tegen de afspraken in nooit is geëxperimenteerd met de halte omdat bussen er niet veilig zouden kunnen stoppen.

Te gevaarlijk
De provincie als verantwoordelijke voor het openbaar vervoer moet, wat de gemeenteraad van Peel en Maas betreft, maar zorgen dat de bus weer op de Venloseweg en de Wilhelminalaan stopt. Provincie en Arriva hebben De Limburger vorige week laten weten dat nog nooit een bus is gestopt bij de in december aangelegde halte omdat het te gevaarlijk zou zijn.

Crematorium
"En dat is het even verderop bij het crematorium van Blerick niet?”, vroeg Fred Peeters van PvdA/GroenLinks zich dinsdagavond tijdens de raadsvergadering af toen zijn voorstel unanieme steun van de raad kreeg. Namens het gemeentebestuur zal een verontwaardigde brief naar provincie en vervoerder Arriva gaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →